Advies

/
Advies

Wandelschoenen

Veel mensen onderschatten de waarde van goede wandelschoenen. Met de juiste schoenen kunt u bijvoorbeeld blessures en blaren voorkomen. Hoe koop je de juiste schoenen? Wij proberen u op de juiste manier te adviseren. Goede wandelschoenen zijn moeilijk te beschrijven, het ligt aan de persoon, wat de persoon er mee doet en er mee wilt bereiken. Ook spelen de manier waarop iemand loopt en het gewicht een rol. Belangrijk voor wandelschoenen is dat u genoeg ruimte heeft, ze mogen niet knellen maar ook niet te los zitten. Als u langere afstanden wilt gaan lopen zijn wat stevigere schoenen aan te raden.

Deskundig advies

In onze winkel hebben wij nu ook een prachtig aanbod wandelschoenen. We zullen meteen met het grootste voordeel beginnen: wij hebben ontzettend veel kennis en expertise over voeten en schoenen. Wij zijn Snaphaan schoenen wij maken orthopedische schoenen, maar dat betekent ook dat wij u heel goed advies kunnen geven over wandelschoenen. We meten uw voeten op, we kunnen een loopanalyse maken en op basis daarvan kunnen we u het beste advies geven voor een fantastisch paar wandelschoenen. Daarnaast hebben wandelschoenen standaard inlegzolen, die wij afhankelijk van uw wensen kunnen vervangen door corrigerende inlegzolen of steunzolen.

De WandelExpert winkel

Wij van De WandelExpert geloven dat de pasvorm van de wandelschoenen de belangrijkste factor is bij het bepalen van het comfort van de schoen. Door middel van informatie over hoe u de schoen wilt gebruiken en uw looppatroon zullen wij een passend advies geven. Iedereen heeft zijn eigen looppatroon en schoenen moeten passen bij dat patroon om blessures en ongemakken te voorkomen. Voor vrijblijvend persoonlijk advies nodigen wij u graag uit om eens bij ons langs te komen.

Merken

Om een breed scala aan wandelschoenen te kunnen aanbieden werken wij samen met verschillende merken. De verschillende merken hebben dan ook hun eigen kwaliteiten. Kijk hieronder welk merk het beste bij uw behoefte aansluit.

Meindl: Meindl schoenen staan bekend om hun stevige en duurzame schoenen die al honderden jaren met veel vakmanschap gemaakt worden.

Lowa: Lowa staat bekend om hoge kwaliteit en innovatie, zo komt de perfecte pasvorm tot stand voor een comfortabele schoen.

Allrounder: Allrounder is klaar voor elk outdooravontuur.

Duca: Duca is een comfortabele/ veelzijdige vrijetijdsschoen met een goede afwikkeling. Hierdoor is de Duca schoen perfect voor stadswandelingen.

Tips bij het kopen van wandelschoenen

Soorten wandelschoenen: A-, B- en C-schoenen

Er bestaat een ABC systeem voor de wandelschoenen, deze worden door merken en door ons als bedrijf gebruikt voor het indelen van u als wandelaar.

Pasvorm van een wandelschoen

Heb je besloten welke type schoen het beste past bij jouw voeten en jouw manier van wandelen? Dan begint het passen. Want het allerbelangrijkste is dat de schoen comfortabel zit, dat er een ‘match’ is tussen schoen en voet. Uiteraard moet de lengtemaat van de schoen in orde zijn (voldoende ruimte voor de tenen), maar heel belangrijk is ook dat de leest van de schoen past bij de vorm van de voet. Er zijn platte, smalle en magere voeten, brede, volle voeten met een hoge wreef en alles wat daar tussen zit. Sommige merken hebben de naam beter bij brede voeten te passen, andere merken sluiten beter aan bij smalle en magere voeten. Van belang is dat de schoen goed sluit op de wreef, dat de hiel op z’n plaats blijft tijdens de loopbeweging, de tenen in staat zijn te bewegen en (heel belangrijk) dat er je geen vervelende drukpunten voelt.

De Categorieën

Corrigerende inlegzolen

Corrigerende steunzolen bieden extra ondersteuning en kunnen een afwijkende stand, afwikkeling, van je voeten deze tijdens het wandelen corrigeren. Een erg belangrijk aspect aan het lopen is dat de juiste landing gemaakt word en de voet op een juiste manier afwijkend. Sommige wandelaars wikkelen hun voeten niet helemaal goed af. Door middel van onze speciaal ontwikkelde 3D loopscan kunnen wij precies uw looppatroon analyseren. Wij zullen met u samen dan de juiste keuzen maken qua schoenen. Mochten wij hier niet uitkomen met de schoenen is het altijd nog mogelijk om bij ons een combinatie te nemen met steunzolen. Het laatste wat u wilt is blessures nadat u een paar goede wandelschoenen heeft gekocht.

Steunzolen voor in wandelschoenen

In wandelschoenen zitten standaard  inlegzolen. Behalve de standaard modellen, zijn er ook steunzolen die speciale ondersteuning kunnen bieden. Voeten zijn de belangrijkste onderdelen van het lichaam voor een wandelaar. De zolen van de schoenen zijn samen met de inlegzolen de belangrijkste verbinding tussen het lichaam en de grond waarop u loopt. Inlegzolen kunnen verschillende functies hebben, zoals:

  • comfort
  • ondersteuning van je voet
  • extra demping
  • Stabilisatie van de voeten en benen
  • Correctie voor stand onderbeen/knie
  • Extra vochtopnemend dekje

Inlopen

Waarom het inlopen van schoenen belangrijk is:

Het is belangrijk dat u nadat u de juiste wandelschoenen heeft gevonden deze eerst goed inloopt. Test de schoenen eerst eens rustig uit voordat u een lange tocht gaat maken, dit zal onaangename verrassingen zoals blaren verminderen. Door middel van het rustig opbouwen zal u voet gewend raken aan de pasvorm van de schoen, dit zorgt voor uiteindelijk voor extra comfort tijdens lange tochten.

Vragen die belangrijk zijn voordat u nieuwe wandelschoenen aanschaft.

Hoe frequent gaat u de wandelschoenen gebruiken? In welke gebieden wilt u de wandelschoenen gaan gebruiken, in vlakke gebieden of toch liever in de bergen? Loopt u vooral op zonnige dagen, of loopt u ook als het nat en regenachtig is?